Bedrijven

Airbnb komt met excuses en 'coronafonds' van 250 miljoen voor verhuurders

31 maart 2020 00:49

Archieffoto. Beeld © Airbnb

Naast hotels hebben ook verhuurders op Airbnb last van de coronacrisis. Het bedrijf besloot eerder al om annuleringen - met volledige terugbetaling - toe te staan. Nu komt het hosts tegemoet, die daardoor hard werden geraakt.

Na het uitbreken van de coronapandemie besloot Airbnb om huurders te laten annuleren, met een volledige terugbetaling. Ook de 'servicekosten' konden worden teruggevraagd.

Maar wat het bedrijf niet hard voorzien, was dat verhuurders daarmee in de problemen kwamen. Daarvoor biedt medeoprichter Brian Chesky zijn excuses aan in een brief aan de verhuurders.

'Jullie verdienen beter'

"We hebben dat besluit genomen met het oog op de gezondheid, het was geen bedrijfseconomisch besluit. Maar we hebben wel spijt van de manier waarop we dit gecommuniceerd hebben", schrijft Chesky. "Het spijt me dat we niet met jullie overlegd hebben. Jullie verdienen beter."

Reizen is er niet meer bij door het coronavirus

De wereldreis van dit koppel viel in duigen door het coronavirus: "We hebben onze banen opgezegd en geen huis meer"

Airbnb zet daarom 250 miljoen dollar opzij om verhuurders te compenseren. Voor afgezegde boekingen tussen 14 maart en 31 mei betaalt het bedrijf 25 procent aan de verhuurder.

Fonds voor superhosts

Het bedrijf heeft ook een fonds van 10 miljoen voor zogenoemde 'superhosts'. Dat zijn 'de best beoordeelde en meest ervaren verhuurders' op het platform.

Het gaat vaak om mensen die hun hele huis verhuren en van de opbrengsten onder meer hun hypotheek moeten betalen. Zij kunnen een aanvraag doen voor een steunpakket van 5000 dollar.

Bron • RTL Nieuws