Bedrijven

Amerikaanse school moet dokken voor Disneyfilm tijdens fundraiser

04 februari 2020 05:11

Beeld © CNN

Het leek zo'n goed idee: een filmavond om geld op te halen voor de school. Maar dat komt ze duur te staan. Filmmaatschappij Disney wil geld zien, omdat The Lion King getoond werd.

Emmerson Elemetery School in Californië is niet bepaald rijk. Om de kosten van schoolspullen te kunnen betalen werd afgelopen november een filmavond georganiseerd.

Een van de ouders had nog wel een leuke film liggen: The Lion King. "Hij had 'm gekocht bij Walmart, ofzo. Dus die film hebben we maar aangezet, terwijl de kinderen aan het spelen waren.

De fundraiser was een succes: meer dan 800 dollar werd opgehaald. Een prima resultaat. Tot vorige week een brief op de deurmat viel van een bedrijf dat filmrechten beheert voor Disney.

Het bedrijf had waarschijnlijk de flyer gezien voor de filmavond. Daarop stond dat The Lion King vertoond zou worden. Het bedrijf eiste 250 dollar van de school.

'Lesje geleerd'

Of, zoals leerlingen van de school zeggen: "Dat bedrijf Disney wilde wat geld. Omdat zij de eigenaar zijn van alle films, ofzo. Dus nu willen ze 250 dollar hebben."

Voor de ouders is het een flinke tegenvaller. Ze dreigen een flink deel van de opbrengsten van de fundraiser weer in te moeten leveren. Toch is een van hen, David Rose, er redelijk nuchter onder. "Als we een derde van het geld moeten overdragen, dan is dat maar zo. We hebben ons lesje wel geleerd."

Bron • RTL Nieuws