Bedrijven

Chinezen leggen 13 miljoen euro neer voor merknaam Thomas Cook

01 november 2019 17:22

Beeld © AFP

Het bedrijf is inmiddels failliet, maar de merknaam Thomas Cook blijft waarschijnlijk bestaan. De Chinese Fosun Tourism Group heeft 13 miljoen euro neergelegd voor de merkrechten, domeinnamen en licenties van het reisbureau.

Wat de Chinezen precies gaat doen met zijn aankoop is nog onduidelijk. Ze zijn in ieder geval niet van plan om ook nog activiteiten of bedrijven die verband houden met Thomas Cook over te nemen.

Thomas Cook, een van de grootste reisconcerns ter wereld, viel in september om. Het vakantie-imperium kampte al langer met financiële problemen en een reddingsplan kwam niet van de grond. Enkele honderdduizenden vakantiegangers werden door het faillissement getroffen.

Mogelijke doorstart in Nederland

In verschillende landen zijn al nieuwe eigenaren gevonden voor onderdelen van Thomas Cook. Ook in Nederland werd de reisorganisatie bankroet verklaard. Hier is de curator nog bezig met het zoeken naar een mogelijke doorstart. Volgens de curator hebben zich 'tien tot enkele tientallen' geïnteresseerde partijen gemeld.

De meerderheid van de belangstellenden bestaat uit Nederlandse partijen. Al bieden er ook enkele buitenlandse investeerders mee, aldus curator Hanneke De Coninck-Smolders van Florent Advocaten.

Bij Thomas Cook Nederland werkten circa tweehonderd mensen.

Bron • RTLZ