Bedrijven

'Roompot Vakantieparken voor derde keer in acht jaar in de etalage'

18 oktober 2019 10:22

Roompot heeft circa 200 vakantieparken. Beeld © ANP

Roompot Vakanties, dat vakantieparken en campings heeft, gaat in de verkoop. De Franse investeerder PAI wil er 1 miljard euro voor hebben. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Daarmee zou Roompot voor de derde keer in acht jaar een nieuwe eigenaar krijgen. De huidige eigenaar kocht Roompot in 2016 voor bijna 600 miljoen euro, aldus het FD. Verkopende partij was toen Gilde Buy Out Partners. Dit had Roompot in 2011 overgenomen van AAC Capital Partners.

De verkoop zou een mooie winst voor PAI betekenen, temeer daar het bedrijf volgens het FD van de 600 miljoen euro die PAI destijds voor Roompot betaalde zelf maar 150 miljoen euro aan eigen vermogen in de overname stak, en de rest leende. 

PAI Partners wil desgevraagd geen commentaar geven het bericht. Roompot zelf zegt tegenover persbureau ANP verrast te zijn door het bericht dat PAI Partners Roompot in de etalage wil zetten.

200 parken

PAI zou een verkoopproces voorbereiden en heeft daartoe al diverse bankiers en mogelijke kopers benaderd. Volgens bronnen van het FD wil PAI rond de 1 miljard euro, inclusief schulden, hebben voor Roompot.

Roompot heeft circa 200 bungalowparken en 23 campings. Het verkoopproces zou pas volgend jaar beginnen. Volgens ingewijden zal er vooral veel interesse zijn van andere investeringsmaatschappijen.

Groei

Roompot heeft de afgelopen jaren een mooie groei laten zien en, belangrijker misschien, heeft ook bewezen dat het tegen een stootje kan wanneer het economische klimaat verslechtert, schrijft het FD.

Volgens de krant was de omzet van Roompot vorig jaar circa 400 miljoen euro. Daarop zou een ebitdaresultaat (vóór aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie goodwill) van 72 miljoen euro zijn behaald.

Bron • RTL Z