Bedrijven

Voormalig 8chan-beveiliger stapt naar de beurs

Chris Koenis • 15 augustus 2019 19:06 @chriskoenis

Ceo Matthew Prince richtte Cloudflare op in 2009. Beeld © Getty

Het Amerikaanse cybersecuritybedrijf Cloudflare stapt naar de beurs. Het bedrijf dat begin deze maand internetforum 8chan dumpte na de bloedige aanslag in El Paso hoopt zo'n 3,5 miljard dollar op te halen.

Cloudflare krijgt een notering aan de New York Stock Exchange.  Dat blijkt uit documenten die het techbedrijf uit San Francisco vandaag heeft ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC).

DDoS-beveiliging

Het bedrijf levert sinds juli 2009 een groot aantal webdiensten. Zo biedt Cloudflare internetbeveiliging aan bedrijven, zoals bescherming tegen DDoS-aanvallen. Ook levert het diensten zoals (cloud)hosting en netwerkoptimalisatie, waardoor bijvoorbeeld websites sneller en stabieler laden.

Een beursgang zou een welkome financiële injectie betekenen. De afgelopen twee jaar draaide Cloudflare een verlies van 86,1 miljoen dollar in 2018 en 10,7 miljoen dollar in 2017, meldt Marketwatch. Dat tegen een omzet van 192,7 miljoen dollar (2018) en 134,9 miljoen dollar (2017).

8chan gedumpt

Cloudflare liet begin deze maand weten dat het internetforum 8chan niet langer als klant wilde hebben. Dit nadat de dader van de aanslag in El Paso zijn manifest op het omstreden forum plaatste voor hij toesloeg. Ook andere bloedbaden werden al eens aangekondigd op 8chan, dat bekend staat om zijn extreemrechtse gebruikers.

Bron • RTL Z