Bedrijven

Laatste dag Engelse transferperiode: clubs gaven al meer dan een miljard uit

Jelle Maasbach • 08 augustus 2019 15:31 @JMaasbach

Voetballers van Aston Villa Beeld ©

Engelse voetbalclubs geven vooral donderdag nog miljoenen euro's uit aan nieuwe spelers. Het is de laatste dag van de open transferperiode in Engeland, een periode waarin spelers verhandeld mogen worden, en dat is traditioneel een dolle dag.

Tot 18.00 uur Nederlandse tijd kunnen clubs uit Engeland nog toeslaan. Naar verwachting gaat dat de komende uren ook gebeuren. Manchester United (dat de afgelopen weken al bijna 160 miljoen euro stuksloeg) en Tottenham Hotspur zijn volgens Britse media de grootste spenders.

Big spenders

Britse teams zijn sowieso niet te beroerd om veel geld uit te geven. Deze zomer gaven ze bij elkaar meer dan een miljard euro uit aan nieuwe spelers. 

Daarbij viel Aston Villa op. Die club promoveerde dit seizoen en kocht gelijk twaalf nieuwe spelers. Kosten: zo'n 150 miljoen euro. Van alle twintig clubs kocht Villa de meeste spelers in.

 

Maguire de duurste

Harry Maguire gaat deze zomer de boeken in als de duurste transfer. Hij verkaste voor 87 miljoen euro naar Manchester United. Op twee vinden we Nicolas Pelé. Arsenal kocht hem voor 80 miljoen. Manchester City is de nieuwe werkgever van Rodri: dat betaalde 70 miljoen euro voor hem.

 

De drie duurste transfers

De transfermarkt gaat in Engeland eerder 'op slot' dan in andere grote competities. De meeste, zoals de Duitse en Nederlandse, sluiten pas op 2 september. De Britten besloten de deadline naar voren te halen, omdat ze niet wilden dat spelers vertrokken terwijl de competitie al van start was gegaan.

Nederland boekhoudland

In Nederland liggen de transferbedragen een stuk lager en wordt er wat conservatiever begroot. In de Eredivisie ontvangen clubs meer dan dat ze uitgeven. Tot nu toe staat de teller op meer dan 180 miljoen euro. Dat bedrag kan de komende weken nog oplopen.

Bron • RTL Z