Bedrijven

Fietsenboer Accell profiteert van grote vraag naar e-(bak)fietsen

19 juli 2019 11:17

Beeld © ANP

Het is een mooie tijd om fietsen te bouwen, zeker als je e-bikes verkoopt. Het Heerenveense Accell zag in het eerste halfjaar de omzet flink stijgen, in Nederland zelfs met dubbele cijfers.

Dat maakte Accell bekend bij de presentatie van de halfjaarscijfers vanochtend. De omzet van het bedrijf steeg met 7,4 procent tot 682,6 miljoen euro wereldwijd. De winst nam zelfs met 16,5 procent toe tot 29,7 miljoen euro.

Bekende merken

Accell zelf is niet zo'n bekende naam bij consumenten, maar iedereen kent wel een of enkele van de fietsmerken van het bedrijf. Onder andere Sparta, Batavus, Raleigh en Koga vallen onder de paraplu.

Door de introductie van nieuwe e-bike-modellen in Nederland werd een krimpende omzet omgezet in een omzetgroei van 'dubbele cijfers'. Hoeveel dat precies is, maakt het bedrijf niet bekend.

E-bakfietsen groeimarkt

Dat e-bikes een behoorlijke groeimarkt zijn, blijkt wel uit de cijfers. De omzet van gewone e-bikes steeg met 16 procent, die van e-bakfietsen zelfs met 46 procent.

In tegenstelling tot de groei in Europa, gaat het in de VS helemaal niet zo lekker. De omzet daalde daar zelfs met 15,9 procent tot 31,8 miljoen euro.

Accell is dan ook bezig met een 'strategische heroverweging' van de activiteiten in de VS. Volgens topman Anbeek betekent dat niet dat Accell de tent op gaat doeken in de VS.

Bron • RTL Z