Bedrijven

Albert Heijn opnieuw getroffen door grote storing

Michaël Niewold • 25 juni 2019 08:59 @michaelniewold

Archieffoto Beeld © ANP

Door een storing moesten winkels van supermarktketen Albert Heijn vanochtend noodgedwongen hun deuren gesloten houden. Ongeveer de helft van alle filialen had last van de storing. Een oplossing is inmiddels gevonden. Volgens een woordvoerster zal in steeds meer filialen alles weer normaal gaan werken.

Bij website allestoringen.nl piekt sinds 8.00 uur het aantal meldingen van een storing bij Albert Heijn. Dat is niet zo verwonderlijk, want de meeste winkels openen normaal gesproken op dat tijdstip hun deuren. Op het moment van schrijven, 08.45 uur, waren bijna 500 meldingen binnen

Zelfscanners

In een verklaring aan persbureau ANP laat het bedrijf weten dat de zelfscanners nog wel werken. Op die manier betalen kan in ongeveer 490 van de ruim 900 supermarkten. Bij AH to go en de supermarkten in België zijn geen problemen.

Onder meer het filiaal 'De Clomp', uit Zeist meldt dat de deuren dicht moet houden, vanwege een 'grote landelijke storing'. "Zodra wij weer open zijn, melden wij dit! Onze excuses voor het ongemak", schrijft het filiaal op Facebook. 

Update 09.51 uur:

Door de storing kreeg het kassasysteem 'niet de juiste informatie' om de boodschappen te scannen, legt een woordvoerster uit. De winkels worden daar nu over geïnformeerd en als zij opstarten, wordt een update gedaan waarna het weer werkt, zegt zij.

De storing werd vanochtend ontdekt, vlak voor de winkels open zouden gaan, vertelt de woordvoerster. 

Storing firewalls

Het is de tweede grote storing bij Albert Heijn in korte tijd. Op 10 juni kampte het bedrijf ook met een pinstoring, met lange wachtrijen als gevolg.

Die storing is veroorzaakt omdat een firewall in het dataverkeer voor pinbetalingen te goed werkte en de back-up firewall niet functioneerde. Al het dataverkeer werd hierdoor tegengehouden, ook het pinverkeer. 

'Geen verband'

Albert Heijn kondigde na de storing aan te gaan praten met provider KPN. Die laat RTL Z weten dat er 'geen enkel verband' lijkt tussen de storing van vandaag en het bedrijf. 

De woordvoerster van Albert Heijn bevestigt dat de storing van vandaag niets te maken heeft met de telefoniestoring van gisteren en ook niet met de pinstoring op Pinksterzondag.

Bron • RTL Z