Bedrijven

Niet thuis? Walmart zet de boodschappen in je ijskast

12 juni 2019 11:04

Beeld © Walmart

Bezorgers van de Amerikaanse supermarktketen Walmart zetten de boodschappen voortaan in het huis van de klant, ook als die niet thuis is. Albert Heijn onderzoekt deze mogelijkheid ook.

Medewerkers van Walmart die in huis gaan bezorgen, hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze leren onder andere hoe ze een ijskast efficiënt moeten indelen, laat de supermarktgigant via zijn website weten.

Meekijken met de bezorger

Voor het laten bezorgen in je koelkast hoef je niet je deur open te laten. Via 'smart entry technology' kunnen bezorgers binnenkomen. Ze dragen speciale camera's zodat klanten kunnen meekijken tijdens de bezorging.

Dit najaar start Walmart met zijn nieuwste bezorgdienst. Klanten in Kansas City, Pittsburgh en Vero Beach kunnen er als eerste gebruik van maken. Dat zijn zo'n 1 miljoen klanten. Wat de dienst kost, heeft Walmart nog niet laten weten.

Supermarktoorlog met Amazon

Al sinds 2017 is Walmart bezig met de nieuwe bezorgmethode. Twee jaar geleden ging het alleen nog om een test. Daarbij werkte Walmart samen met een startup die deursloten maakt met een internetverbinding.

Het in huis bezorgen is de laatste actie van Walmart in de supermarktoorlog met Amazon. De internetgigant nam in augustus 2017 de luxe supermarktketen Whole Foods over. De concurrent van Walmart biedt al langer bezorgen-in-huis aan.

Albert Heijn bekijkt mogelijkheden

Amerikanen met een slim slot en slimme deurbel kunnen Amazon-pakketbezorgers in huis laten bezorgen, maar van deze dienst wordt weinig gebruik gemaakt. Daarom kondigde Amazon begin dit jaar de dienst Key for Garage aan. Een pakketbezorger opent via een smartphone-app de garagedeur en legt daar de bestelling neer.

In Nederland bekijkt Albert Heijn wat de mogelijkheden zijn met bezorgen als bewoners niet thuis zijn. "Momenteel onderzoeken wij de mogelijkheden naar bezorging van boodschappen via slimme deursloten", meldde AH eind vorig jaar aan RTL Z. 

Haken en ogen

Maar de woordvoerder benadrukte tegelijkertijd dat de nieuwe dienst niet op korte termijn zou worden aangeboden. Er zitten nog te veel haken en ogen aan. Een vreemde die in je huis en zelfs in je koelkast komt, terwijl je er niet bent, vinden veel klanten een onprettig idee.

Bron • RTL Z