Bedrijven

Winkelketen Miller & Monroe vraagt om uitstel van betaling

RTL Z / ANP • 15 april 2019 19:05

Beeld © ANP

Er is opnieuw een modeketen die het zwaar heeft. Dit keer gaat het om formule Miller & Monroe. Vidrea Retail, het moederbedrijf erachter, heeft uitstel van betaling aangevraagd.

De keten heeft 72 vestigingen in Nederland en 160 in Duitsland waar zo’n 550 mensen werken. Vidrea wil met de surseance van betaling een faillissement voorkomen. De winkels blijven voorlopig open.

Miller & Monroe is het eigendom van de Amsterdamse textielfamilie Hes. Die maakte twee jaar geleden, samen met een kleine groep investeerders, een doorstart van de modeketens Witteveen en Charles Vögele en bracht dat samen in een andere formule onder de naam Miller & Monroe.

Het kwam in zwaar weer doordat betalingen van het Duitse zusterbedrijf uitbleven door financiële problemen. Dat bracht volgens Vidrea het hele bedrijf aan het wankelen.

Negatieve berichtgeving

Volgens het moederbedrijf heeft negatieve berichtgeving na die problemen ook zo zijn uitwerking gehad. Het Financieele Dagblad schreef vorige maand dat een aantal schuldeisers vroegen om het faillissement bij de rechter, wegens onbetaalde rekeningen.

Als gevolg van die aandacht in de media, eisten meerdere leveranciers vooruitbetaling en stopte huisbankier ABN Amro met de kredietvoorziening voor het moederbedrijf.

Tegen de Telegraaf zei Lex Hes dat een valse balansgarantie de boosdoener van de verkoper van Vögele in Duitsland de boosdoener was. Tegen de krant omschreef hij Miller & Monroe toch nog als "onderscheidend en kansrijk genoeg".

Bron • RTL Z