Bedrijven

Nieuws over Disney+ stuwt koers moederbedrijf, concurrent Netflix in de min

Michaël Niewold • 12 april 2019 21:01 @michaelniewold

Een presentatie van het bedrijf, in maart 2019. Beeld © AFP

Zorgen voor Netflix-topman Reed Hastings. Beleggers zien wel brood in de nieuwe videostreamingdienst van Disney, waar nieuwe details over bekend werden gemaakt. Beleggers zien deze wel zitten: het aandeel van het mediabedrijf steeg flink, dat van Netflix daalde juist.

Disney+ gaat 7 dollar per maand kosten, maakte het bedrijf bekend. Dat is een stuk minder dan de 13 dollar die Netflix in de VS voor het populairste abonnement vraagt. Het bedrijf verhoogde de prijzen onlangs, met tussen de 13 en 18 procent. 

De videodienst van Disney is vanaf 12 november te krijgen, in de VS. Uiteindelijk kan de kijker kiezen uit alle films die het bedrijf ooit maakte

In de plus

Het aandeel van Walt Disney Company staat al de hele handelsdag dik in de plus, op moment van schrijven ruim 10 procent. De koers van Netflix ging al meteen na opening van Wall Street in de min, nu ruim 4 procent

De slag om de kijker

Dit jaar is een felle strijd losgebarsten rond de gunst van de consument op video-on-demand-gebied. Behalve Disney komt ook Apple met een eigen videostreamingsdienst. Apple TV+ is in de herfst te krijgen, in de Verenigde Staten. Hoe duur deze dienst wordt, is nog onduidelijk. Wel kun je er geen films of series van Netflix bekijken, zei Hastings onlangs.

Heeft Disney echt goud in handen met de nieuwe videodienst? Luister de podcast van onze collega's van Bright.

Bron • RTL Z