Bedrijven

Piloten klaar met Ryanair, stappen naar rechter om ontslag

Pepijn Nagtzaam • 22 maart 2019 16:52 @pepijnnagtzaam

Ryanair-personeel tijdens een eerdere staking. Beeld © AFP

Vrijwel alle overgebleven Nederlandse Ryanair-piloten stappen naar de rechter. Ze zijn in een langdurig conflict verwikkeld met de Ierse prijsvechter en willen daarom weg. Ze hopen dat hun contract ontbonden wordt en dat er een schadevergoeding wordt gegeven.

Een paar maanden geleden had Ryanair nog 49 vliegers in ons land. Daar zijn er nu nog elf van over. Negen van hen gaan naar de rechter, de overige twee wachten af hoe dat uitpakt.

In 2018 heeft personeel van Ryanair meerdere keren het werk neergelegd. Ze wilden betere werkomstandigheden afdwingen. De piloten en het cabinepersoneel wilden bijvoorbeeld een cao en onder het Nederlandse arbeidsrecht vallen. Dat biedt veel meer bescherming dan het Ierse arbeidsrecht, waar Ryanair-personeel nu onder valt.

'Vrijwillig' verhuizen of ontslag

Kort na een staking van de piloten sloot Ryanair de basis in Eindhoven van waar vandaan geopereerd werd. Volgens de piloten was de sluiting een ordinaire pesterij van de hoge baas in Ierland. Als reden gaf de prijsvechter op dat de basis niet goed liep, maar zowel het UWV als de rechter oordeelde dat dit niet het geval is.

Ryanair wilde de werknemers verplicht overplaatsen naar het buitenland, maar dat werd verboden door de rechter. Daarna kwam er een keuze: 'vrijwillig verhuizen' of ontslag. Voor dat ontslag werd een stokje gestoken door het UWV.

Van 49 bleven er 11 over

Sindsdien zitten ze thuis, met behoud van salaris, zonder verplichting tot werk. Van de 49 zijn er dus al 38 gevlogen. "Een deel was schijnzelfstandig en moest de overplaatsing accepteren. Een ander deel zat in de Ierse proeftijd, die een jaar duurt, en werd weggestuurd", zegt Joost van Doesburg van pilotenvakbond VNV.

Een aantal anderen hebben de overplaatsing geaccepteerd en een paar hebben een nieuwe baan gevonden. Dan blijven er elf over. "Die negen piloten zeggen: wij willen nooit meer werken voor een bedrijf dat zo met zijn personeel omgaat, dus wij kiezen de vlucht naar voren en willen onze arbeidsovereenkomst ontbinden en een schadevergoeding", vertelt Van Doesburg.

'Personeel naar uithoeken van Europa gestuurd'

Als ze zo graag weg willen, zouden ze ook hun contract op kunnen zeggen. Maar volgens Van Doesburg is dat niet de meest verstandige optie. "Als je onrechtmatigheden door je werkgever kan aantonen, is het mogelijk om een schadevergoeding en ontbinding te krijgen. Het is niet gek om deze mogelijkheid te benutten."

De onrechtmatigheid zit volgens Van Doesburg in 'de vele pesterijen'. "Dat de basis gesloten werd als reactie op een staking, dat heeft de rechter ook als onrechtmatig bestempeld. Daarnaast werden deze mensen verplaatst naar de uithoeken van Europa. Naar de Azoren, Marokko, Noord-Afrika of een basis aan de Zwarte Zee, terwijl er ook gewoon vacatures waren in Duitsland en Engeland."

Komende dinsdag speelt de zaak bij de rechter in Den Bosch. Twee weken daarna volgt de uitspraak.

Bron • RTL Z