Bedrijven

Flow Traders blij met onrust op de beurs: drie keer zoveel winst

08 februari 2019 09:25

Beeld © ANP

Veel beleggers zijn niet zo gelukkig met de heftige schommelingen op de beurs, maar Flow Traders en diens aandeelhouders smullen er juist van. In het vierde kwartaal leverde de onrust het bedrijf een flink hogere winst op.

Flow Traders is een tegenhanger van bedrijven die ETF's verkopen, de beleggingsproducten waarmee je de waarde van een index volgt. Het bedrijf profiteert in tijden van onrust op de beurs.

Meer handel

In de maanden oktober tot en met december werd er door die onrust veel meer gehandeld in ETF's en daardoor stegen de handelsinkomsten van Flow Traders met 75 procent in vergelijking met een kwartaal ervoor.

De vaste kosten namen intussen met maar 6 procent toe, waardoor de nettowinst ruimschoots verdrievoudigde van 8,2 miljoen euro in het derde kwartaal tot 25,9 miljoen euro in het vierde kwartaal.

In het tweede en derde kwartaal was er juist minder onrust op de beurzen, wat toen ook tot lagere resultaten leidde. Maar de eerste drie maanden van vorig jaar waren voor Flow Traders juist weer prima. Daardoor steeg de nettowinst over het hele jaar van 39,6 miljoen euro tot 160,9 miljoen euro.

Meer producten

Flow Traders profiteerde ook van grotere samenwerkingen en het biedt meer producten aan, zoals handel in valuta en obligaties. Dit geeft een nog sterkere basis voor de voortdurende uitbreiding van onze handel, aldus topman Dijkstra.

Aandeelhouders profiteren mee van de goede gang van zaken over 2018: Flow Traders wil het dividend per aandeel verhogen van 0,65 euro tot 2,35 euro.

Op de beurs ging Flow Traders onderuit na opening, met 6,6 procent.

 

Bron • RTL Z