Bedrijven

Koers Twitter onderuit: beleggers teleurgesteld over vooruitzichten

Paul le Clercq • 07 februari 2019 16:42 @Paul_le_Clercq

Beeld © Getty

Gemengde gevoelens bij Twitter. In de maanden oktober tot en met december steeg de omzet met 24 procent en dat is beter dan was verwacht. Maar op de beurs overheerst het slechte nieuws van de vooruitzichten, de koers gaat onderuit.

Voor het eerste kwartaal van 2019 gaat Twitter uit van een omzet van tussen de 715 en 775 miljoen dollar en het gemiddelde daarvan is minder dan de 765 miljoen dollar waar de markt vanuit was gegaan.

Op de beurs daalt de koers van het aandeel Twitter met zo'n 9 procent. Toch is dat nog niet het laagste niveau van het jaar.

Meer advertenties

Voor Twitter is het niet alleen maar kommer en kwel. De omzetstijging met bijna een kwart tot 909 miljoen dollar in de laatste maanden van afgelopen jaar komt mede doordat er meer video-advertenties werden verkocht. Onder aan de streep steeg de winst van 91 miljoen dollar tot 255 miljoen dollar.

Het aantal gebruikers steeg met 9 procent. De laatste kwartalen is de groei van het aantal gebruikers teruggelopen, maar dat komt mede doordat Twitter strenger is op nep-accounts. Het aantal maandelijkse gebruikers daalde daardoor zelfs, van 326 miljoen tot 321 miljoen. 

Sterke balans

De balans van Twitter blijft ijzersterk, met een eigen vermogen dat tweederde van het totale vermogen uitmaakt. Verder heeft Twitter voor 6,2 miljard dollar aan contanten en snel in cash om te zetten kortlopende beleggingen. Dat is 8,15 dollar per aandeel en meer dan 60 procent van het balanstotaal.

Bron • RTL Z