Bedrijven

Meer bestellingen voor Takeaway, vooral groei in Duitsland

10 januari 2019 07:39

Oprichter en ceo Jitse Groen. Beeld © ANP

Takeaway, het moederbedrijf van onder andere Thuisbezorgd, heeft afgelopen jaar weer meer bestellingen verwerkt. Vooral de Duitse markt groeide. Onlangs kocht Takeaway de Duitse concurrent Delivery Hero voor 930 miljoen euro.

Het aantal orders groeide met 38 procent tot 93,9 miljoen, zo blijkt uit een handelsupdate over het vierde kwartaal van 2018. Hierin spreekt ceo Jitse Groen van 'sterke groei', die mede te danken is aan een aantal overnames in Duitsland, Israël, Roemenië en Zwitserland.  

Eind december maakte het bedrijf bekend de Duitse concurrent Delivery Hero over te nemen. De maaltijdbezorger was al actief op deze markt maar wilde de positie versterken. Deze overname moet medio dit jaar rond zijn. 

Duitsland versus Nederland

In Duitsland was afgelopen jaar sprake van een groei van bestellingen met 36 procent (32,6 miljoen stuks), in Nederland groeide het aantal orders met 19 procent tot eveneens 32,6 miljoen.

Duitsland streefde Nederland in het vierde kwartaal voorbij. Toen werden er voor het eerst meer bestellingen gedaan dan in Nederland. Volgens Takeaway is er nog veel groei mogelijk in Duitsland, omdat hier in vergelijking met andere Europese landen nog weinig maaltijden besteld worden. 

Takeaway opereert in 38 landen wereldwijd. Er zijn 36.500 restaurants aangesloten bij het platform. Er werken meer dan 1000 mensen. De omzet afgelopen jaar was 200 miljoen euro.

Bron • RTL Z