Bedrijven

Nepbrief wordt verspreid: 'Faillissement aangevraagd voor Rabobank en ING'

28 december 2018 17:40

De nepbrief Beeld © Politieteam Roosendaal

Er gaat een nogal opmerkelijke brief rond in Roosendaal, Breda en omstreken. ING en Rabobank zouden per 7 januari failliet zijn. 'De kans is zeer groot dat u binnenkort plotseling niet meer over uw geld kan beschikken', staat er in de brief.

"Zoals de meeste mensen weten zijn er al eerder banken in Nederland plotseling failliet gegaan", gaat de brief verder. "De directie en overheid zagen dat toen ook aankomen, bewust is dat stil gehouden."

'Banken zullen ontkennen'

De schrijver van de brief zegt dat het geen nut heeft om bij de bank zelf te informeren. "Zij ontkennen dit bericht, wederom voor eigen belang." Ze adviseren om in stilte voorzorgsmaatregelen te nemen. "Geef het door aan familie, collega's, vrienden en kennissen."

De politie in Roosendaal krijgt tientallen meldingen van bewoners dat iemand nepbrieven in brievenbussen stopt. Ze waarschuwen voor de nepbrief. "Het mag duidelijk zijn dat dit niet echt is, en dat u er vooral niet op in moet gaan", schrijft de Politie Roosendaal op Facebook.

Bel 112! 

Het is onduidelijk of en hoe de briefschrijver wil proberen mensen op te lichten. De politie wil natuurlijk weten door wie de brieven verspreid worden. "Wij vragen jullie waakzaam te zijn op de bezorgers van de brief. Zien jullie verdachte personen en vertrouwen jullie het niet? Bel dan vooral 112. Vermeld daarbij het signalement en welke richting de persoon is opgelopen."

Bron • EditieNL