Business

'Apple koopt AI-startup Turi om Siri slimmer te maken'

Daniël Verlaan • 08 augustus 2016 11:15 @danielverlaan

Beeld © Bloomberg

Apple heeft Turi, een Amerikaanse startup voor kunstmatige intelligentie, voor 200 miljoen dollar overgenomen. De technologie van Turi moet helpen bij het verbeteren van onder andere Siri.

De overname is gemeld door Geekwire, dat zich baseert op verschillende bronnen bekend met de overname. Apple wil het bericht tegen RTL Z niet bevestigen noch ontkennen: "Apple koopt van tijd tot tijd kleinere technologiebedrijven, en we bespreken over het algemeen niet het doel daarvan of onze plannen."

Voorspellen

Het hoofdkantoor van Turi staat in Seattle, waar de startup zich zou gaan aansluiten bij het lokale team van Apple. Voor het gemelde bedrag van 200 miljoen dollar neemt Apple naar verluidt een systeem over dat ontwikkelaars helpt met het implementeren van kunstmatige intelligentie in machine learning in hun apps.

Turi wordt onder andere gebruikt om te voorspellen waar gebruikers op het scherm drukken, wat het sentiment van gebruikers is, of er fraude wordt gepleegd en wat gebruikers leuk vinden.

Siri

De verwachting is dat het team van Turi wordt opgenomen in Apples Siri-team, dat werkt aan de slimme assistent van het bedrijf. De technologie van Turi kan door bijvoorbeeld het algoritme voor aanraden ook in Apple Music (andere muziek die je leuk vindt) of de App Store (andere apps die je leuk vindt) worden geïntegreerd.

Eerder kocht Apple al Perceptio en VocaliQ, ook twee startup die zich bezighouden met kunstmatige intelligentie.

Lees meer op rtlz.nl
Kunstmatige intelligentie de toekomst? Dit merk je er al van