Bedrijven

'Amerikanen azen op Versace, mogelijk naar Michael Kors of Tiffany'

Maarten Veeger • 24 september 2018 15:40 @breakingsweep

Donatella Versace bij een van de modeshows Beeld © Getty Images

Het Italiaanse modehuis Versace komt hoogstwaarschijnlijk in Amerikaanse handen. Volgens de Italiaanse krant Corriere Della Sera azen Michael Kors en juweliersketen Tiffany op het veertig jaar oude Milanese modehuis. Bloomberg weet vanmiddag te melden dat Michael Kors er 2 miljard dollar voor wil neertellen.

Hoofdontwerper Donatella Versace zou voor morgen een bijeenkomst met het personeel hebben georganiseerd om de verkoop aan te kondigen.

Versace is opgericht in 1978 door Gianni Versace. Hij werd in 1997 vermoord in Miami. Donatella en broer Santo Versace namen toen de leiding over.

Beursnotering

Versace is voor 80 procent in handen van de familie, investeerder Blackstone heeft de overige 20 procent. Het bedrijf maakt een omzet van bijna 700 miljoen euro en telt wereldwijd 180 eigen winkels.

Er waren plannen voor een beursnotering, maar die lijken nu van de baan.

Modemerken in buitenlandse handen

Michael Kors kocht vorig jaar voor ongeveer 1 miljard euro ook al het schoenenmerk Jimmy Choo. Het bedrijf is beursgenoteerd in New York.

Versace is een van de vele Italiaanse modehuizen die in buitenlandse handen verdwijnt. Valentino is al in handen van een investeerder uit Qatar, Loro Piana en Fendi van het Franse LVMH en Gucci van het Franse Kering.  

Bron • RTL Z