Bedrijven

Oh, Snap: voor het eerst minder gebruikers voor Snapchat

08 augustus 2018 10:14

Beeld © Getty Images

Snapchat heeft voor het eerst in zijn bestaan gebruikers verloren. Het aantal dagelijkse gebruikers daalde ten opzichte van het vorige kwartaal.

De afgelopen drie maanden daalde het aantal gebruikers per dag tot 188 miljoen, waar dat er in het eerste kwartaal nog 191 miljoen waren, blijkt uit de kwartaalcijfers van Snap, het moederbedrijf van Snapchat. 

De daling komt volgens de leiding van het bedrijf vooral door een redesign van Snapchat, wat niet bepaald in goede aarde viel bij een deel van de gebruikers. Ook de invoering van de strengere Europese privacywet AVG heeft geen duidelijke effect gehad, aldus Snapchat.

Steuntje in de rug: 250 miljoen

Ondanks dat er voor het eerst meer gebruikers zijn die Snapchat de rug toekeren, dan dat er nieuwe bijkomen, kreeg het bedrijf na het bekendmaken van de cijfers een opvallende steunbetuiging. De steenrijke Saudische prins Alwaleed bin Talal heeft namelijk overduidelijk vertrouwen in het bedrijf.

Hij maakte bekend dat hij in mei 250 miljoen dollar in het bedrijf heeft gestoken voor een belang van 2,3 procent. Volgens hem zit er nog veel meer potentie in het bedrijf.

Meer omzet, minder verlies

De omzet van het bedrijf steeg met 44 procent tot 262 miljoen dollar, ten opzichte van 182 miljoen vorig jaar. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 250 miljoen dollar.

De omzetstijging komt vooral door stijgende inkomsten uit advertenties. Snapchat stapte het afgelopen jaar over naar een andere manier van het verkopen van die advertenties, en dat lijkt dus te werken.

Onderaan de streep bleek wel dat het nog altijd verlieslatend is, hoewel het nettoverlies met 20 procent daalde tot 353 miljoen dollar.

Omzetverwachting

Voor het eerst sinds de beursgang geeft het bedrijf ook een omzetverwachting af. In het derde kwartaal verwacht Snap een omzetstijging van tussen de 27 procent en 39 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarmee zouden de opbrengsten uit moeten komen tussen 265 en 290 miljoen dollar. 

In de verwachtingen waagt ceo Tim Stone zich niet aan een voorspellingen over de gebruikersaantallen.

Bron • RTL Z