Business

Coolcat-eigenaar koopt V&D

05 februari 2016 13:49

De winkels, die zien we niet meer terug. Maar V&D wel. Beeld © Archieffoto ANP

Roland Kahn, de oprichter van Coolcat en eigenaar van onder meer Sapph en MS Mode, wordt de nieuwe eigenaar van V&D, blijkt uit informatie van RTL Z. De koop is bijna rond, de laatste details moeten nog ingevuld worden. Zo moet financierder ING de handtekening nog zetten.

Kahn laat zelf weten het een broodjeaapverhaal te vinden en in Milaan te zitten. Hij wil verder niet reageren.

Het is nog onduidelijk hoeveel vestigingen open blijven. Uit een interne brief aan de werknemers van het warenhuis, blijkt dat er nog gesproken wordt met de vastgoedeigenaren. Zij zouden niet allemaal hun pand opnieuw voor verhuur aan V&D willen aanbieden.

Het overgrote deel van de verhuurders van de winkelpanden werkte vorig jaar nog mee aan een herstructurering bij V&D. In sommige gevallen zouden ze nu opnieuw over de streep moeten worden getrokken. 

'Onderhandelingen in eindfase'
Eerder vandaag werd al bekend dat de doorstart van V&D bijna is beklonken. De onderhandelingen zitten in de eindfase en de curator hoopt maandag een mededeling te kunnen doen. De doorstart kan dus een kwestie zijn van enkele dagen. 

Als de deal gesloten wordt, dan zou het nieuws geen dag te vroeg komen. De voorraden van het warenhuis beginnen op te raken. In Haarlem is te zien dat de producten 'losjes' uit zijn gespreid om de schappen nog enigszins vol te laten lijken.

Nog niet beklonken
Coolcat zou dus in vergaande onderhandelingen zijn, maar de deal is nog niet beklonken. Het valt of staat nu met het aantal vestigingen die gemoeid zijn bij de deal: de koper wil zo veel mogelijk vestigingen overnemen, maar het is nog niet helder of alle pandeigenaren ook met deze nieuwe eigenaar in zee willen. Wellicht hebben de verhuurders al wel iemand anders gevonden die het pand voor langere tijd willen huren. Bekijk hier de duiding van verslaggever Bart Reijnen:
 

Nieuwe winkelketen
Vorige maand zei Kahn in Z in Zaken dat hij een nieuwe winkelketen voor vrouwen begint. Hij start met vijf winkels en een webshop voor drie landen. "We gaan dit jaar een heel nieuwe winkelketen lanceren met clicks en bricks", zei hij. 

Bron • RTL Z