Business

Mega-afvaldeal in de maak: Van Gansewinkel wil fuseren

07 juli 2016 10:34

Beeld © Van Gansewinkel

Het Nederlandse afvalbedrijf Van Gansewinkel wil fuseren met het Britse Shanks Group. Beide bedrijven zijn nu goed voor een omzet van ruim 1,7 miljard euro.

Met de deal die nu op tafel ligt, wordt Van Gansewinkel gewaardeerd op ongeveer 440 miljoen euro. Als de deal doorgaat verdienen aandeelhouders een slordige 306 miljoen euro met de fusie. Daarnaast krijgen zij een aandeel van 29 procent in de nieuwe alliantie.

Bijna een miljard omzet

Beide partijen voeren de komende tijd exclusieve onderhandelingen om de deal af te ronden. Als het zover komt, moet de samenvoeging ook nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Het Eindhovense afvalbedrijf was afgelopen jaar goed voor een omzet van 945 miljoen euro, de nettowinst viel uit op 308 miljoen euro. Voor het eerst in tien jaar schreef Van Gansewinkel daarmee weer zwarte cijfers.

Schulden

In 2007 betaalde private-equitybedrijven KKR en CVC nog 2,2 miljard euro voor Van Gansewinkel. Al gauw maakte het afvalbedrijf daarna forse verliezen. Vorig jaar werd Van Gansewinkel uiteindelijk verkocht aan zijn schuldeisers. Daarmee werd de schuldenlast aanzienlijk verkleind.

Shanks Group heeft 3500 werknemers, die actief zijn in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Van Gansewinkel heeft momenteel 4350 werknemers.

Bron • RTL Z