Business

Winst Delta Lloyd getroffen door noodweer

17 augustus 2016 08:19

Beeld © ANP

Delta Lloyd heeft de winst flink zien dalen het afgelopen halfjaar, onder andere door het noodweer in het zuiden van het land. De brutowinst kwam uit op 320 miljoen euro.

Die pakte daarmee bijna 40 procent lager uit dan een jaar eerder. Het noodweer van eerder dit jaar heeft de winst met 44 miljoen euro gedrukt. Ook in de levensverzekeringentak is het maar moeilijk winst maken. Ook daar vielen de resultaten tegen.

Sterker nog: in die tak loopt de winst keihard terug. Was het bruto resultaat in het eerste halfjaar van 2015 nog 475 miljoen euro, de afgelopen zes maanden is dat met 128 miljoen gedaald naar 347 miljoen euro.

Kapitaalbuffer 

Maar er is ook goed nieuws voor de verzekeraar. De kapitaalbuffer is hard gegroeid naar 173 procent van het minimumniveau. Het is belangrijk dat verzekeraars een goede buffer hebben, zodat ze ook in economisch zware tijden aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

De kapitaalpositie van het bedrijf is sterk verbeterd door de uitgifte van 650 miljoen euro aan nieuwe aandelen en de verkoop van het belang in Van Lanschot.

Meer op rtlz.nl:
Achmea in rode cijfers door noodweer

 

Bron • RTL Z