Bedrijven

Takeaway.com op overnamepad in Oost-Europa

Michaël Niewold • 23 februari 2018 10:04 @michaelniewold

Bestuursvoorzitter Jitse Groen slaat de gong op de eerste beursdag van Takeaway, 30 september 2016. Beeld © Archieffoto ANP

Maaltijdbezorger Takeaway.com breidt uit. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd neemt neemt twee branchegenoten over, in Bulgarije en Roemenië.

In totaal betaalt Takeaway 10,5 miljoen euro voor de overnames, meldt het bedrijf. Het zal verder 'significant' investeren om harder te kunnen groeien. Het gaat om het bedrijf BGmenu in Bulgarij en Oliviera in Roemenië. Het eerste bedrijf is marktleider in eigen land als het gaat om het aantal orders, het tweede bedrijf 'een van de grootste', schrijft Takeaway.com.

Nieuwe groeimarkten

Het bedrijf, dat in 2016 naar de Amsterdamse beurs ging, wil nieuwe groeimarkten aanboren, naast verder groeien in Duitsland, Nederland, Polen, België en Oostenrijk. In al deze landen is het bedrijf de grootste, iets waar het bedrijf ook op inzet met veel marketingbudget.

Toen het bedrijf de slag in Groot-Brittannië in 2016 verloor van concurrent Just Eat verkocht het haar Britse activiteiten. "We zitten lang genoeg in deze business om te weten wanneer je beter je verlies kunt nemen", zei oprichter Jitse Groen daar toen over.

Bron • RTL Z