Business

Veel franchisenemers DA stappen over naar Etos

04 oktober 2016 14:21

Beeld © Etos

Drogisterij Etos weet tientallen franchisenemers van DA te verleiden om hun winkel om te bouwen tot een Etos.

Dit jaar opent Etos 22 nieuwe winkels. Daarvan hadden er zestien eerder het logo van DA op de gevel. De verwachting is dat volgend jaar in totaal dertig voormalige DA-filalen zijn omgebouwd tot Etos.

Etos-directeur Jan Derek Groenendaal liet begin dit jaar al weten dat hij aast op tientallen zaken van DA. Circa 130 DA-winkels zouden qua locatie interessant zijn voor de formule van moederbedrijf Ahold Delhaize, zei hij toen. Volgens hem waren er 'voldoende witte vlekken op onze kaart waar we graag willen zitten'. 

Onvrede bij DA-franchisers

Eind december werden het distributiecentrum en het hoofdkantoor van DA failliet verklaard en kort daarna maakte het retailbedrijf een doorstart. Het probleem van DA was dat veel van de franchisenemers uit onvrede over het beleid van de vorige directie uit de keten zijn gestapt. DA draait bijna geheel op zelfstandige franchisenemers. Die zijn niet failliet gegaan.

De vlucht van franchise-ondernemers van DA naar Etos is niet nieuw. Ruim twee jaar geleden stapten tientallen franchisers over naar zowel Etos als concurrent Dio.

Etos is momenteel bezig met het uitrollen van de nieuw formule, waarbij het zich richt op goede service én een goede prijs. Groenendaal wil Etos specialer maken doordat er bepaalde merken te koop zijn.

Meer op rtlz.nl:

Bron • RTL Z