Bedrijven

Twitter maakt eindelijk winst: koers maakt gigantische sprong

08 februari 2018 14:30

Beeld © ANP

Voor het eerst in zijn bestaan heeft Twitter een kwartaal afgesloten met een nettowinst. Dat was ook nog eens veel meer dan waarop was gerekend.

Het aandeel Twitter steeg in de voorbeurshandel met maar liefst 22 procent, nadat de cijfers bekend werden gemaakt.

91 miljoen dollar winst

In het vierde kwartaal boekte het bedrijf een nettowinst van 91 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er in het vierde kwartaal nog een verlies van ruim 167 miljoen in de boeken gezet.

Ook de omzet van het sociale medium steeg, met een bescheiden 2 procent. Die kwam uit op 731,6 miljoen dollar. Het bedrijf wist meer inkomsten te genereren uit advertenties.

Maandelijkse gebruikers puntje van aandacht

Toch is er voor Twitter niet alleen maar goed nieuws te melden. Want hoewel het aantal dagelijks actieve gebruikers jaar-op-jaar met 12 procent toenam, gold dat niet voor het aantal maandelijkse gebruikers. Daarvan waren er 330 miljoen, 4 procent meer dan een jaar eerder en evenveel als het voorgaande kwartaal.

De matige groeicijfers van het aantal maandelijkse gebruikers zouden deels verklaard worden door het verwijderen van nep-accounts en omdat het laatste kwartaal van het jaar traditioneel wat minder is, zegt Twitter.

Voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het bedrijf een onderliggende brutowinst van tussen de 185 en 205 miljoen dollar te boeken.

Bron • RTL Z