Bedrijven

Utrechtse startup Gitlab haalt 17 miljoen euro op

Daniël Verlaan • 10 oktober 2017 11:52 @danielverlaan

Oprichters Dmitriy Zaporozhets (links, cto) en Sid Sijbrandij (rechts, ceo). Beeld © GitLab

Het bedrijf Gitlab, dat software-ontwikkelaars samen aan projecten laat werken, krijgt een investering van 20 miljoen dollar, omgerekend 17 miljoen euro. Het is de derde grote investering voor de Utrechtse startup.

In september 2015 kreeg het bedrijf zijn eerste investering van 3,3 miljoen euro, een jaar later kwam daar 17 miljoen euro bij. Daarmee komt het totaalbedrag uit op 37,3 miljoen euro.

Google Docs voor software-ontwikkelaars

Het in 2011 opgerichte Gitlab is een soort Google Docs voor softwarebouwers. Ze kunnen samen en tegelijkertijd aan projecten werken, elkaars aanpassingen en verbeteringen zien en direct het nieuwe product testen. Ook kunnen de veranderingen die worden gemaakt direct aan het uiteindelijke product worden toegevoegd.

Je kunt gratis gebruikmaken van Gitlab, bijvoorbeeld voor een persoonlijke softwareproject. Bedrijven betalen 3,25 dollar of 16,59 dollar per gebruiker per maand, afhankelijk van de functies die worden aangeboden in het pakket. 

 

Miniatuurvoorbeeld

100.000 klanten

Gitlab heeft inmiddels bijna 193 werknemers, die verspreid zijn over de hele wereld. Oprichter en ceo Sytse ​Sijbrandij woont in San Francisco. Onder andere Alibaba, NASA en ING maken gebruik van Gitlab, dat inmiddels meer dan 100.000 klanten heeft. 

De investering van 17 miljoen euro wordt gebruikt om nieuwe producten te ontwikkelen, onder andere om software-ontwikkelaars bij een project betrokken te houden als het online staat en bruikbaar is. Zo wil Gitlab ontwikkelaars helpen om hun producten te monitoren en waar nodig snel aan te laten passen.

Ook maakt WordPress-oprichter Matt Mullenweg voortaan deel uit van de raad van bestuur.

Bron • RTL Z