Bedrijven

Half miljoen mensen willen dat Uber mag blijven in Londen

Chris Koenis • 23 september 2017 13:49 @chriskoenis

Beeld © EPA

Een dag nadat bekend werd dat Uber zijn taxivergunning in Londen kwijtraakt, hebben meer dan een half miljoen mensen uit protest een petitie gesteund tegen die beslissing.

Gisteren maakte Transport for London (TfL) bekend dat de vergunning van Uber om taxidiensten aan te bieden in de Britse hoofdstad niet wordt verlengd

Het bedrijf zou niet voldoen aan de strenge regels van de Londense taximarkt. Volgens TfL gaat Uber niet goed om met het rapporteren van crimineel gedrag en zou het ook in verschillende steden controles ontwijken.

Grote gevolgen

Het aangekondigde verbod heeft grote gevolgen. Er rijden in Londen 40.000 mensen als chauffeur voor Uber rond en de app wordt er naar verluidt gebruikt door zo'n 3,5 miljoen mensen.

Velen van hen zijn het niet eens met de beslissing. De petitie op Change.org is in korte tijd ondertekend door ruim 500.000 mensen. Daarmee is het gestelde doel gehaald, maar de petitie gaat door en hoopt nu op een miljoen steunbetuigingen.

Beroep nog mogelijk

De Londense licentie van Uber loopt eind deze maand af. Het Amerikaanse bedrijf heeft 21 dagen om in beroep te gaan tegen de beslissing van TfL.

Bron • RTL Z