Bedrijven

Chinese frisdrankgigant doneert geld voor Sint-Maarten

Ilan Sluis • 24 september 2017 13:46 @ilanrtl

Beeld © ANP

Heb je ook nog nooit van de frisdranken van het Chinese HaoTian gehoord? Dat kan kloppen. Toch doneert het bedrijf 12.500 euro aan de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten.

Hier kennen we het bedrijf nog niet. Maar daar komt snel verandering in, als het aan HaoTian ligt. In China is HaoTian al wel heel bekend. Het bedrijf produceert luxe, biologische sportdranken. En nu doneert het 12.500 euro voor Sint-Maarten. Waarom?

Beursgang

Het antwoord is simpel: het moederbedrijf achter de sportdrankenfabrikant, TianChen International Holdings Limited, wil de sportdrank ook in Europa op de markt brengen. En daarvoor heeft het sinds afgelopen woensdag een notering aan de Dutch Caribbean Securities Exchange op CuraƧao (DCSX).

De notering aan deze beurs, waar elf bedrijven genoteerd staan, is volgens een woordvoerster van het bedrijf een opmaat naar een notering aan de Amsterdamse beurs. "We zijn in China heel bekend. Maar in de rest van de wereld niet. We wilden klein beginnen. En dat kan heel goed via de DCSX", zegt de woordvoerster.

'Verbondenheid benadrukken'

Een delegatie van het moederbedrijf TianChen was afgelopen week voor kennismakingsgesprekken in Nederland. En om de verbondenheid van het bedrijf met Nederland en de Antillen te benadrukken, doneert het bedrijf die 12.500 euro.

Tekst gaat verder onder video

Robotmaaiers

TianChen is een onderneming die in veel meer handelt. Het bedrijf telt zeventig bedrijven en meer dan drieduizend werknemers. Ze maken onder meer robotmaaiers, doen in groene energie, hydro-power en dus de productie van duurzame dranken.

TianChen kiest voor de verspreiding van zijn HaoTian-frisdranken Nederland als uitvalsbasis vanwege de goede geografische ligging.

Bron • RTL Z