Business

PvdA wil compensatie topman Omroep West terugdraaien

Mathijs Smit • 07 september 2016 06:00 @Mathijs__Smit

Directeur Gerard Milo Beeld © Omroep West

PvdA-kamerlid John Kerstens wil dat de compensatie van directeur Gerard Milo van Omroep West wordt teruggedraaid. De regionale omroep schrapte de omstreden bonus van de topman, maar gaf hem in ruil een forse loonsverhoging.

Nadat de bonus van de topman in 2014 tot commotie had geleid, schrapte Omroep West de prestatiebeloning. Gisteren meldde RTL Z dat Milo daarvoor werd gecompenseerd. Uit een gelekte brief van de commissarissen aan de directeur, blijkt dat hij een salarisverhoging ontving van 1000 euro bruto per maand.

Kamerlid John Kerstens (PvdA) is verontwaardigd over de compensatie. "Zijn ze nou helemaal besodemieterd? Wat is dat voor instelling?" Hij vindt dat de salarisverhoging snel teruggedraaid moet worden. "Ik zal de minister vragen hier een stokje voor te steken en om snel te komen met stevigere wetgeving om trucs als deze voor eens en altijd de pas af te snijden."

'Poging om mij en de omroep te beschadigen'

Milo stuurde gisteren een mail aan zijn werknemers, waarin hij de uitgelekte compensatie beschrijft als 'een nieuwe poging mij en de omroep te beschadigen'. Hij schrijft: "Er is niets onwettigs of onregelmatigs aan mijn salaris, dat bovendien gewoon bij de Kamer van Koophandel op te vragen is."

In de jaarstukken over 2015, die de Stichting Regionale Omroep West bij de Kamer van Koophandel deponeerde, ontbreken zijn beloninggegevens echter. "De bezoldiging van de bestuurder is te herleiden tot één persoon en wordt derhalve niet toegelicht", aldus de jaarrekening.

Het ontbreken van de beloningen van bestuurders is uitzonderlijk bij (semi-)publieke instellingen die onder de Wet Normering Topinkomens vallen. Milo en Omroep West willen de opmerking in de mail aan het personeel vandaag niet toelichten. 

Meer op rtlz.nl:

Bron • RTL Z / Mathijs Smit