Business

Omroep West moet ruim 8 ton bezuinigen

Mathijs Smit • 01 november 2016 20:18 @Mathijs__Smit

Beeld ©

Omroep West moet 854.000 euro bezuinigen. Dat heeft de regionale omroep, die onlangs in het nieuws kwam met een omstreden salarisverhoging van directeur Gerard Milo, dinsdagavond bekend gemaakt.

Directeur Milo heeft de werknemers van Omroep West daarbij beloofd dat de redactie zoveel mogelijk wordt ontzien. Door te bezuinigen op overhead, loonkosten, freelancers en kosten voor automatisering, huisvesting en adviezen, zouden er geen gedwongen ontslagen nodig zijn. Wel verwacht de omroep dat de programmering op radio en tv wordt versoberd.

De bezuiniging is het gevolg van de verlaging van de overheidssubsidie met 17 miljoen euro op de regionale omroepen die staatssecretaris Dekker vanaf volgend jaar heeft opgelegd. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de regionale omroepen zouden fuseren, waardoor veel kosten werden bespaard. Maar omdat de fusie afketste, moeten de regionale omroepen nu zelf bezuinigen. 

Omroep West kwam in september in het nieuws toen RTL Z meldde dat directeur Milo in ruil voor het schrappen van een omstreden bonus een loonsverhoging van 1000 euro per maand had gekregen. Mede gezien de precaire financiële situatie van de omroep leidde dat tot boosheid bij het personeel, kijkers en luisteraars en Kamerleden.

Aanvankelijk weigerde Milo van de compensatie af te zien. Maar nadat een populaire presentatrice dreigde op te stappen, leverde de directeur zijn loonsverhoging toch in.  

Bron • RTL Nieuws / Mathijs Smit