Business

Van den Ende: 250 banen op de tocht bij Stage Entertainment

Matthias Pauw • 12 januari 2016 12:28 @mattpauw

Beeld ©

Het grootste musicalbedrijf van Nederland moet flink gaan snijden in het personeelsbestand. Volgens mede-eigenaar Joop van den Ende moeten er 200 tot 250 mensen uit.

Dat zei Van den Ende in het Radio 1 Journaal. Om hoeveel plaatsen het in Nederland gaat is nog niet duidelijk. Wereldwijd werken er zo’n 3000 mensen voor het bedrijf. Een woordvoerder van de grootste musicalproducent van Nederland, wilde de aantallen die Van den Ende noemde nog niet bevestigen.

Dat er gereorganiseerd moet worden bij het bedrijf, dat is wel duidelijk. De nieuwe eigenaar CVC Capital Partners heeft de bedrijfsvoering van Stage Entertainment laten doorlichten, en een aantal aanbevelingen gedaan.

'Beter nadenken'
Volgens de woordvoerder is het nu aan de directie om daar over te beslissen. Er zouden meerdere manieren zijn om kosten te besparen. Het bedrijf zal ook moeten kijken naar centralisering van inkoop en een voorzichtiger beleid als het gaat om het ontwikkelen van producties.

Het afgelopen jaar is een aantal producties in Engeland en Frankrijk flink geflopt, en het verlies van 19 miljoen euro is daar vooral aan te wijten volgens Stage. "Daar hadden we twee keer over na moeten denken." De woordvoerder benadrukt dat de lessen die daaruit zijn getrokken nu al geïmplementeerd worden, en dat het bedrijf sindsdien weer draait zoals begroot.

Bron • RTL Z