Business

Bedrijven haken af: wie wil Twitter nog kopen?

Bright • 06 oktober 2016 11:22 @Bright

Jack Dorsey, de ceo van Twitter, tijdens de beursgang van zijn andere bedrijf Square. Beeld © EPA

De ene na de andere overnamekandidaat voor Twitter haakt af. De koers van het aandeel daalt daarom flink.

Recode meldt dat Disney en Google inmiddels geen belangstelling meer hebben voor de berichtendienst. Daarmee zou alleen Salesforce over blijven als potentiële koper. Maar ook de CEO van Salesforce, Marc Benioff, lijkt niet echt enthousiast.

Ongepolijste juweel

Tijdens een bijeenkomst met analisten op woensdag noemde Benioff Twitter een 'ongepolijste juweel', maar hij bagatelliseerde de kans dat Salesforce Twitter overneemt. "We kijken overal naar, maar de meeste dingen kopen we niet, en we zijn niet overeengekomen om dat bedrijf te kopen."

In de nabeurshandel daalde de waarde van het aandeel Twitter met ruim 9 procent en daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 17 miljard dollar.

Geen winst meer

Sinds Twitter in 2013 naar de beurs ging, heeft het bedrijf geen winst gemaakt. De introductiekoers van het aandeel was 26 dollar. Na een aanvankelijke stijging waarbij het aandeel een maand na de beursgang een piek bereikte van 74 dollar, zette de daling in. Op dit moment schommelt de prijs rond de 25 dollar.

Het sociale netwerk, dat van oudsher erg populair is onder beroemdheden en mensen uit de media, heeft moeite om nieuwe gebruikers aan te trekken en wordt voorbijgestreefd door nieuwe diensten als Snapchat.

Een jaar geleden keerde medeoprichter Jack Dorsey terug als ceo van Twitter. De afgelopen maanden heeft Twitter enkele verbeteringen doorgevoerd. Zo is het nu onder meer mogelijk om afbeeldingen aan een tweet toe te voegen zonder dat dit ten koste gaat van de 140 tekens die je als gebruiker ter beschikking staan.

Bron: Bright.nl. Volg Bright ook op Facebook. Kijk voor tech-video's op het Bright YouTube-kanaal.

Bron • Bright.nl