Business

Staking bij KLM, houd morgen rekening met vertraging

Chris Koenis • 11 november 2016 16:53 @chriskoenis

Dit jaar gaan weer veel mensen op vakantie met het vliegtuig, maar het aantal reizigers naar Turkije is gekelderd. Beeld © ANP

Passagiers moeten zaterdag vanwege een nieuwe staking rekening houden met flinke vertraging op Schiphol. KLM overweegt zelfs vluchten te schrappen.

Dit nadat FNV Cabine en VNC (Vereniging Nederlands Cabinepersoneel) opnieuw werkonderbrekingen hebben aangekondigd. Het cabinepersoneel legt zaterdag een uur lang het werk neer. De schade van een werkonderbreking van zestig minuten op een zaterdag wordt geschat op 6 tot 7 miljoen euro, schrijft KLM in een verklaring.

Later vandaag beslist KLM of het zaterdag complete vluchten schrapt, zo meldt de woordvoerder aan RTL Z. Dit is volgens KLM nodig om te voorkomen dat het morgen te druk wordt op Schiphol. Of het om Europese of intercontinentale vluchten gaat, kon KLM nog niet bevestigen.

Nieuw overleg

De luchtvaartmaatschappij zegt dat het openstaat voor nieuw overleg. De KLM en de vakbonden liggen met elkaar in de clinch omdat KLM op sommige lange vluchten minder cabinepersoneel wil inzetten.

Woensdag werd er voor het laatst gestaakt. Toen werd voor elke vlucht 40 minuten het werk neergelegd. De bonden zeggen dat ze van de rechter toestemming hebben om korte werkonderbrekingen te houden.

Bron • RTL Z / Chris Koenis