Bedrijven

'KPN heeft interesse in cybersecuritybedrijf Fox-IT'

Loek Essers • 26 augustus 2017 09:19 @loekessers

Het Security Operations Center van KPN. Beeld © KPN

KPN heeft interesse in beveiligingsbedrijf Fox-IT. Het zou een goede aanvulling zijn op het bestaande portfolio aan diensten op het gebied van cybersecurity.

Dat meldt De Telegraaf vandaag op basis van ingewijden. Het bedrijf uit Delft is onder meer verantwoordelijk voor de beveiliging van staatsgeheimen.

Volgens de krant zou de interesse zich nog in een vroege fase bevinden en er is nog geen toenadering gezocht met NCC Group, de huidige Britse eigenaar van Fox-IT.

Britten

Die overname leidde tot stevige kritiek van sommige beveiligingsexperts. Overheidsdiensten, zoals onze inlichtingendienst AIVD, zijn voor de beveiliging namelijk deels afhankelijk van het bedrijf Fox-IT. 

Ook de Nederlandse overheid was er niet gerust op. De staat wilde daarom na de overname door NCC Group meer zeggenschap hebben over de bedrijfsvoering van het belangrijkste onderdeel van Fox-IT: de cryptografieafdeling.

Met een overname door KPN zou het bedrijf dus weer in Nederlandse handen komen. Zowel KPN als Fox-IT wilden niet reageren in de krant. 

Van telecom naar beveiliging

Het beveiligingsbedrijf zou zo op het oog een goede aanvulling zijn voor het portfolio van KPN. Het telecombedrijf neemt namelijk in rap tempo hackers aan.

Dat gebeurt niet alleen om het eigen netwerk te testen, maar ook om zakelijke klanten veilig te houden. Eerder nam KPN al cybersecuritybedrijf DearBytes over. Die aankoop onderstreept de nieuwe koers die KPN gaat varen, met de focus vol op cybersecurity.

Meer op rtlz.nl:
Hoe KPN verandert van internetboer in cybersecuritybedrijf

Zo jaagt hoofd beveiliging Jaya Baloo bij KPN op hackers

 

 

Bron • RTL Z / Loek Essers