Business

Dit zijn de 'best groeiende' bedrijven van Nederland

23 januari 2017 19:15

Per week opent Rituals twee tot drie winkels wereldwijd. Beeld © ANP

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship heeft vanavond de lijst met de 250 'best groeiende' Nederlandse bedrijven bekendgemaakt. Bovenaan staat Rituals, dat de meeste banen heeft gecreëerd en wereldwijd twee tot drie winkels per week opent.

Op de lijst 'Groeibedrijven 2017' staan bedrijven die de afgelopen vier jaar of twintig procent per jaar zijn gegroeid in omzet of aantal werknemers, minimaal tien werknemers hadden in 2012 en/of 5 miljoen euro omzet per jaar behaalden.

Rituals groeide tussen 2012 en 2016 naar 500 winkels wereldwijd en schepte in die periode 1097 banen. Alle 250 bedrijven samen waren goed voor 10.000 nieuwe banen.

Knokken

Oprichter en ceo van Rituals, Raymond Cloosterman: "We zijn erg vereerd met deze titel. Het is nooit een doel op zich geweest om hard te groeien maar het is wel een prachtige beloning voor het merk Rituals en de gepassioneerde mensen die er voor en achter de schermen elke dag voor knokken."

Het bedrijf in lichaamsverzorgingsproducten en homewear, zoals kleren alleen voor binnenshuis worden genoemd, opent op dit moment twee tot drie winkels per week ergens in de wereld en groeit. "Afgelopen jaar hebben we 2400 mensen aangenomen en getraind."

Top drie

Op de tweede plaats staat Royal Reesink, dat in 1786 startte met een kleine smederij en nu groothandel is in onder andere landbouwwerktuigen, gereedschappen, huishoudelijke artikelen en tuinmeubelen. Dit bedrijf creëerde 906 banen. 

De derde plek is voor Coolblue, dat in 1999 begon als studentenbedrijf van Pieter Zwart, maar nu een webwinkel is met meer dan 323 shops en 8 fysieke winkels in Nederland en België. Goed voor 456 nieuwe banen.

De hele lijst groeibedrijven staat hier.   

Bron • RTL Z