Business

Samsung roept 2,8 miljoen wasmachines terug om 'explosiegevaar'

04 november 2016 14:34

De betreffende brandgevaarlijke wasmachine van Samsung Beeld © Samsung

Samsung heeft besloten om 2,8 miljoen bovenladerwasmachines terug te roepen naar de fabriek. De wasmachines vormen een gevaar omdat de deksel eraf kan schieten tijdens gebruik.

In september werd bekend dat er problemen waren met bepaalde typen wasmachines van Samsung, omdat ze zo hevig trilden dat ze schade of letsel konden veroorzaken. Vandaag maken Samsung en de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC) bekend dat 2,8 miljoen van de apparaten teruggeroepen worden, omdat de wasmachines een te gevaar vormen.

"Er is een serieus risico dat de bovenkant van deze wasmachines er helemaal vanaf wordt geblazen", zei CPSC-voorzitter Elliot Kaye in het programma Good Morning America. Het gaat om 34 typen bovenladerwasmachines die verkocht zijn tussen maart 2011 en nu. Deze wasmachines worden niet in Nederland verkocht.

Niet in Nederland

De deksel van de apparaten zit niet goed vast door een designfout, concludeert de commissie. De trommel van de wasmachine kan uit balans raken, waardoor het apparaat hevig gaat trillen. Met name bij het centrifugeren van zwaar wasgoed, zoals linnengoed, vormt dit een probleem.

Er zijn verhalen bekend van mensen die ternauwernood konden wegduiken voor een weggeblazen deksel.

De timing is pijnlijk voor Samsung, dat vorige maand de productie van smartphone Galaxy Note 7 helemaal stillegde wegens aanhoudende berichten over toestellen die in brand vlogen.

Bron • RTL Z