Bedrijven

Big Brother voor bankiers: Barclays installeert hittesensoren onder bureau

22 augustus 2017 17:53

Beeld © iStock

De Britse bank Barclays heeft een nieuwe manier gevonden om in de gaten te houden of een bankier wel aan zijn bureau zit: hittesensoren.

Volgens Bloomberg regende het de afgelopen tijd vragen bij managers op het Londense kantoor over zwarte doosjes die opeens onder de bureaus waren verschenen.

Hitte- en bewegingssensoren

Het bleek te gaan om sensoren die hitte en beweging detecteren, om zo te zien of er wel iemand achter het bureau zit.

Een woordvoerder van de bank bevestigt aan Bloomberg dat de kastjes zijn geplaatst en dat het personeel daarvan op de hoogte was gesteld. Personeelsleden laten aan het persbureau weten zich daarvan niets te kunnen herinneren.

Bespieden? Optimaliseren!

Maar de kastjes zouden ook helemaal niet zijn bedoeld om de bankiers in de gaten te houden. Ze moeten het management helpen bij het optimaliseren van de kantoorindeling, aldus Barclays.

Analyse van de data zou de bank namelijk kunnen helpen met het reduceren van de kosten. Zo zou er uit afgeleid kunnen worden hoe het bedrijf flexibele werkplekken beter kan benutten.

Eerder installeerde de Britse krant The Daily Telegraph ook al de controledoosjes. Na een storm van kritiek werden ze daar direct weer verwijderd.

Bron • RTL Z