Business

Samsung brengt volgend jaar gewoon een Galaxy Note 8 uit

Bright • 24 oktober 2016 11:30 @Bright

Beeld ©

Het mag een afgelopen zaak zijn voor de Galaxy Note 7, Samsung komt volgend jaar gewoon weer met een nieuwe Note.

Samsung is van plan gewoon door te gaan met de Galaxy Note-serie. In Zuid-Korea is de smartphonefabrikant een upgradeprogramma gestart waar dat uit blijkt. Gedupeerde klanten in Zuid-Korea die hun teruggeroepen Note 7 hebben ingeruild voor een Galaxy S7 (Edge), mogen die volgend jaar weer omwisselen voor een nieuwe Galaxy S8 of Note 8, zegt Samsung volgens Reuters. Ze moeten hun toestel dan inleveren en bijbetalen voor het nieuwe model.

Die bijbetaling kost volgens Reuters 'de helft van wat een S7 kost' voor de upgrade. Niet bekend is wanneer de nieuwe Note op de markt verschijnt. De Galaxy S8 komt waarschijnlijk rond maart met de Note 8 in het najaar van 2017. Ook onduidelijk is of het inruilprogramma tevens geldt voor andere landen. In Nederland werd de Note 7 nooit verkocht; er kon wel vooruit worden besteld, maar de toestellen zijn uiteindelijk niet geleverd.

Het Note 7-debacle begon toen kopers melding maakten van toestellen die vlam vatten. Samsung besloot de toestellen om te ruilen voor nieuwe versies, maar ook daarvan vlogen accu's in brand. De Zuid-Koreaanse fabrikant besloot toen helemaal te stoppen met de productie en de verkoop van de telefoons.

Rechtszaak in Zuid-Korea

Inmiddels is Samsung door ruim vijfhonderd klanten in Zuid-Korea voor de rechter gedaagd, omdat ze door brandgevaar hun nieuwe telefoon moesten inleveren. Ze eisen een schadevergoeding van omgerekend 406 euro per persoon als compensatie voor de tijd en moeite die het Note 7-drama met zich mee bracht.

In de VS klaagden enkele eigenaren van een Note 7 dat Samsung hen financieel te weinig compenseert voor de brandschade die door de vlamgevatte toestellen is veroorzaakt.

Bron: Bright.nl. Volg Bright op Facebook voor meer technieuws.

Techprogramma Bright TV zie je elke maandagavond om 22:00 op RTL Z.

Bron • Bright.nl