Business

'Google wil Soundcloud kopen'

Bright • 05 januari 2017 14:03 @Bright

Beeld ©

Nadat Spotify vorige maand afzag van de overname van Soundcloud lijkt er nu een nieuwe geïnteresseerde partij: Google.

De zoekgigant zou bereid zijn om circa 500 miljoen dollar neer te tellen voor het Berlijnse bedrijf dat wereldwijd ruim 175 miljoen gebruikers heeft. Dat meldt de site Music Business Worldwide op basis van ingewijden uit de muziekindustrie.

Mocht het bedrag van ongeveer 500 miljoen dollar kloppen, dan betekent dat dat Soundcloud de prijs naar beneden heeft bijgesteld. Het bedrijf rekende bij onderhandelingen over een verkoop aan Spotify eerder nog op een opbrengst van 1 miljard dollar.

Grote labels hebben aandelen 

Mocht Soundcloud worden verkocht, dan zullen enkele grote muzieklabels daar flink van profiteren. Universal (dat 4 procent van de aandelen in Soundcloud bezit), Sony (3 procent) en Warner (tussen de 1 en 2 procent) hebben allemaal een flinke vinger in de pap bij het bedrijf. Bij een verkoopprijs van 500 miljoen dollar zou Universal alleen al 20 miljoen dollar opstrijken. De labels kregen de aandelen nadat ze de muziekdienst eerder wilden aanklagen, vanwege het niet betalen van licenties over muziekgebruik.

Ook Twitter kocht vorig jaar een aandeel in Soundcloud, maar de vraag is of Twitter uiteindelijk winst op die investering zal maken.

Meer op rtlz.nl

Bron: Bright.nl. Bright TV is deze week aanwezig bij de grote techbeurs CES in Las Vegas. Volg alle updates via Facebook en YouTube.

Bron • Bright