Business

Primark komt met ondernemingsraad na klachten personeel

Michaël Niewold • 02 maart 2017 12:46 @michaelniewold

Een filiaal van de Primark in Amsterdam. Beeld © ANP

Modeketen Primark is in opspraak na klachten over intimidatie en privacyschendingen op de werkvloer. Als gevolg van die klachten treft het bedrijf nu maatregelen, waaronder het instellen van een ondernemingsraad.

Primark komt met het verbeterplan naar aanleiding van klachten van werknemers, die door vakbond FNV zijn verzameld in een zwartboek over werkomstandigheden. Die klachten waren niet mals, bleek uit die enquête. Medewerkers omschreven werken bij de modeketen als 'een soort Indiaas kastensysteem'. 

Lees ook: Intimidatie en privacyschendingen op werkvloer Primark

Driekwart van de werknemers vindt de werkdruk te hoog, meer dan de helft maakt zich zorgen om het strenge cameratoezicht en ruim twee derde noemt de manier van leidinggeven respectloos.

Geschrokken

Het Britse bedrijf met hoofdkantoor in Dublin is 'geschrokken en teleurgesteld' door het nieuws van deze beschuldigen en neemt ze 'zeer serieus'. Wel zegt de keten dat het zich aan de wet houdt als het gaat om de behandeling van het personeel. 

FNV-bestuurder Niels Suijker is in ieder geval tevreden dat de problemen zijn erkend en dat er nagedacht is over oplossingen. "Maar woorden zijn een, en daden zijn twee", zegt hij tegen RTL Z. De komende maanden gaat de FNV op de werkvloer controleren of de situatie ook echt is verbeterd.

Ziek melden gaat beter 

Een van de problemen was het aanvragen van ziekteverlof. Bij ziek melden werd doorgevraagd naar details over medicijngebruik, en wie niet uitkeek kreeg een onbetaalde dag of vakantiedag. Ook moesten zieke medewerkers zich elke dag voor 8 uur telefonisch melden. Werd er te laat gebeld, dan werd er loon ingehouden.

Die situatie lijkt inmiddels verbeterd. "Ik hoor van collegaatjes dat het ziek melden wat makkelijker gaat", zegt een medewerkster van de Primark die al een tijdje ziek thuis zit en liever anoniem wil blijven. Volgens haar zeggen leidinggevenden tegenwoordig: laat maar wat horen als je je weer wat beter voelt. 

De vraag is alleen wat er gebeurt als er niet zoveel aandacht meer is voor de werkomstandigheden bij de keten, zegt ze. Zij en haar collega's vrezen dat als die aandacht verdwijnt, alles weer wordt zoals het was.  

Bron • RTL Z / Michaël Niewold / Loek Essers