Business

Topman Snowworld casht opnieuw aandelen

Mathijs Smit • 23 februari 2017 11:55 @Mathijs__Smit

Beeld © ANP

Topman Koos Hendriks van Snowworld heeft opnieuw een pakket aandelen verkocht. Dit keer streek hij bijna 700.000 euro op. Vorig jaar zei de oprichter van de beursgenoteerde uitbater van skihallen nog tegen RTL Z dat hij géén plannen had om meer aandelen te verkopen.

Hendriks verzilverde een jaar geleden al voor 350.000 euro aan aandelen. Daarmee wilde hij toen naar eigen zeggen het aantal op de beurs verhandelbare aandelen vergroten. "Ik ben vooralsnog niet van plan om nog meer stukken te verkopen", stelde hij destijds.

Aandelen verzilverd

Uit het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt nu dat Hendriks eerder deze maand toch opnieuw een substantieel pakket heeft verzilverd. Op 9 februari verkocht hij 80.000 aandelen, tegen een koers van 8,60 euro. Totale opbrengst: 688.000 euro.

Hendriks bevestigt de nieuwe verkoop. "Er was belangstelling van iemand in de aandelen, en die bood een goede prijs. Toen heb ik een deel van mijn belang omgezet in cash." Hij benadrukt dat Snowworld in april zijn dividend uitkeert in nieuwe aandelen. "Dankzij dat stockdividend blijft mijn totale aandelenpakket uiteindelijk op peil, op ruim 2 miljoen aandelen."

Koper Coucke

Hendriks zegt de aandelen te hebben verkocht aan de Belgische miljardair Marc Coucke, die eerder deze maand ook een substantieel aandelenpakket van investeringsmaatschappij Value8 van Peter Paul de Vries overnam. Coucke bezit inmiddels een belang van bijna 10 procent.

Snowworld ging eind 2013 via een omgekeerde overname van een leeg beursfonds naar de beurs. Daardoor werden de aandelen van oprichter Hendriks op de beurs verhandelbaar. Hendriks bezit een belang van bijna 68 procent in het skihalbedrijf. De koers van Snowworld steeg dit jaar met 15 procent, tot ruim 9 euro.