Business

Coolblue rekent op 1,2 miljard omzet, wil 1500 mensen aannemen

01 maart 2017 13:37

Directeur Pieter Zwart van Coolblue. Beeld © ANP

Coolblue verwacht dit jaar een omzet van 1,2 miljard euro te halen. Daarmee zou de stevige omzetgroei van de afgelopen jaren worden doorgezet. Ook wil het webwinkelbedrijf dit jaar nog 1500 mensen aannemen.

In 2016 zag Coolblue de omzet met 55 procent stijgen tot 857 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam vorig jaar uit op 19 miljoen euro, maakte het bedrijf vandaag bekend.

Coolblue-oprichter Pieter Zwart is vooral trots op de stappen die het bedrijf heeft gezet met de in 2016 gestarte bezorgservice. Die stap was vooral goed voor de klanttevredenheid.

Nieuwe winkel

Dit jaar wil de onderneming ook een nieuwe winkel openen, naast de al bestaande locaties in onder meer Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen en Eindhoven. Zwart had het over een nieuw concept, maar wilde nog geen details prijsgeven over de locatie en invulling van deze nieuwe vestiging die hij het 'paradepaardje van Coolblue' noemt.

Het bedrijf is dus ook op zoek naar veel nieuwe collega's. Ze moeten volgens Zwart een beetje eigenzinnig en liefst jong en ambitieus zijn. Op het moment zijn er onder andere vacatures voor marketeers, magazijn- en bezorgingsmedewerkers, maar ook in tech, design en klantenservice is er werk bij het bedrijf.  

Er is wel een streng sollicitatieproces. Volgens Zwart wordt maar zo'n 1,5 procent van de sollicitanten uiteindelijk aangenomen. Wie op zoek is naar meer dan alleen een baan heeft een streepje voor. 

Bron • RTL Z / ANP / Loek Essers