Beurs

AEX en midkap in het groen: bijna alle fondsen profiteren mee

RTL Z • 24 maart 2020 09:17 @rtlz

Futures wijzen op een hogere opening voor Wall Street. Beeld © Getty

Optimisme op de beurzen in Europa. De AEX begint procent hoger. Vrijwel alle AEX- en midkapfondsen staan in de plus.

De AEX-index staat 4 procent hoger op 440 punten en de midkap-index wint 4 procent en staat weer boven de 600 punten. Ook elders in Europa stijgen de koersen.

Sterke stijgers in de AEX zijn ABN Amro, Philips, ArcelorMittal, ING en Shell, die zo'n 7 procent stijgen.

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield, dat in winkelcentra belegt, verliest nadat het bedrijf bekend maakte geen slotdividend uit te keren. 

In de midkap gaat Altice Europe aan kop met een winst van 10 procent. Fugro wint van 9 procent. De olieprijs stijgt en dat is gunstig voor oliemaatschappijen, belangrijke opdrachtgevers van Fugro.

Verliezer is Flow Traders, dat juist voordeel heeft van onrust op de financiële markten.

Wall Street

Ook op de beurzen in Azië overheerst het optimisme. Er waren daar vanochtend flinke koerswinsten. Dat komt doordat de futures voor Wall Street wijzen op een hogere opening vanmiddag.

Gisteren eindigden de beurzen in de VS nog in de min, op het laagste punt sinds december 2016. Dat was omdat beleggers teleurgesteld waren dat de Amerikaanse politici het nog niet eens waren over een steunpakket van 2000 miljard dollar.

Inmiddels is er hoop dat het Congres daar wél uit komt. Gisteren kwam de Fed, de centrale bank in de VS, al met omvangrijke steunmaatregelen.

Bron • RTL Z