Beurs

80 procent Zwitserse beleggers beïnvloed door tweets Trump

17 januari 2020 11:52

Voor veel beleggers doen tweets Trump er toe. Beeld © EPA

President Trump twittert zoveel, dat is toch alleen maar ruis? Nou, niet voor 80 procent van de beleggers die handelen op de beurs van het Zwitserse Zürich. Zij laten zich er wel degelijk door beïnvloeden.

Uit een onderzoek van de Zwitserse beurs in het vierde kwartaal blijkt dat 80 procent van de beleggers bij hun beleggingsbeslissingen in ieder geval deels de tweets van Trump meewegen.

2020

In 2020 zal de handel volgens drie van de vier handelaren worden gedreven door onconventionele politieke gebeurtenissen zoals de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Twee derde verwacht dat de handelsoorlog tussen de VS en China een rol zal spelen, terwijl meer dan de helft een wereldwijde recessie verwacht.

Brexit wordt veel minder als drijvende factor van de beurshandel ingeschat. Slechts 39 procent van de ondervraagde beurshandelaren denkt dat dit bij hun besluiten zal meespelen.

7700 tweets in 2019

President Trump twitterde afgelopen jaar maar liefst 7700 keer, aldus de New York Post. Dat is 21 keer per dag, elke dag weer. Het aantal tweets dat hij verstuurde was meer dan het dubbele van een jaar eerder.

Bron • RTL Z