Life

Randstad daalt hard op beurs

26 juli 2016 17:43

AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,9 procent hoger op 422,58 punten Beeld © anp

Randstad heeft op de beurs in Amsterdam een stevig koersverlies moeten slikken. De uitzender wist beleggers met zijn kwartaalcijfers niet te overtuigen. Bottelaar Refresco, die een belangrijke overname in de VS aankondigde, viel juist in positieve zin op. De AEX-index ging met winst de handel uit en ook elders in Europa kleurden de graadmeters groen.

  • De AEX-index sloot met een winst van 0,3 procent op 454,06 punten.
  • De MidKap steeg ook 0,3 procent naar 630,16 punten.
  • De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen 0,2 tot 0,5 procent.

Grootste stijgers en diepste dalers

Bij de hoofdfondsen op Beursplein 5 was Randstad veruit de grootste daler met een verlies van ruim 4,5 procent. De uitzender zag zijn omzetgroei afzwakken, onder meer door moeilijke marktomstandigheden in de VS. Marktkenners spraken evenwel van redelijke resultaten.

Bij de middelgrote bedrijven won Refresco bijna 4 procent na de aankondiging van de overname van zijn Amerikaanse branchegenoot Whitlock Packaging. De Rotterdamse bottelaar van frisdranken en sappen zet daarmee zijn eerste stap in de VS.

Wessanen verloor 0,1 procent. De specialist in biologische voedingsmiddelen presenteerde opnieuw een stevige groei over het afgelopen kwartaal. De MidKap werd aangevoerd door TomTom (plus 6,2 procent), dankzij positieve uitlatingen van analisten van UBS.

Verder goed om te weten:

  • In Londen leverde BP 1,3 procent in na de publicatie van zijn kwartaalcijfers. Het olieconcern zag zijn winst de afgelopen maanden verder decimeren door de sterke daling van de olieprijs. Later deze week maken ook concurrenten Shell (plus 0,8 procent in Amsterdam), Total, ExxonMobil en Chevron hun resultaten bekend.
  • In Frankfurt werd Commerzbank 4,5 procent minder waard. De Duitse bank kwam maandagavond met een winstwaarschuwing naar buiten. Deutsche Bank noteerde 2,4 procent in de min. In Parijs wist telecomconcern Orange niet te overtuigen met zijn cijfers. Het aandeel zakte bijna 4 procent.

Valuta

De euro noteerde op 1,0984 dollar, tegen 1,0979 dollar bij het Europese slot een dag eerder.

Olie

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 42,97 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder bij 44,75 dollar per vat.

Bron • ANP