Beurs

Koers Slack keldert na teleurstellende verwachtingen

Paul le Clercq • 05 september 2019 09:31 @Paul_le_Clercq

De koers van Slack steeg bij de beursgang met ruim 50 procent, maar sindsdien is de koers alleen maar gedaald. Beeld © EPA

De zakelijke chatdienst Slack presteerde in het tweede kwartaal beter dan verwacht, maar de vooruitzichten voor het derde kwartaal zijn juist slechter dan analisten hadden gedacht. De koers gaat flink onderuit.

In de nabeurshandel verloor de koers van Slack bijna 14 procent. Daarmee is de koers van Slack sinds de beursgang op 20 juni per saldo flink gedaald. De slotkoers van gisteren van 31,07 dollar (28 euro) lag bijna 20 procent onder de eerste koers van Slack op de dag dat het naar de beurs ging.

Inclusief de koersdaling op Wall Street gisteren ná het sluiten van de beurs staat de koers inmiddels al zo'n 30 procent lager.

Vooruitzichten

Beleggers waren gisteravond teleurgesteld over de vooruitzichten van Slack. Voor het in augustus begonnen derde kwartaal gaat het bedrijf namelijk uit van een lagere omzetgroei dan in de markt was verwacht.

Slack denkt dat de omzet in de maanden augustus tot en met november met 46 tot 48 procent zal toenemen, maar dat is minder dan de groei van 58 procent in het tweede kwartaal en van 67 procent in de eerste drie maanden.

Ook gaat de onderneming ervan uit dat het operationele verlies in het derde kwartaal zal uitkomen op tussen de 47 en 49 miljoen dollar, oftewel tussen de 0,08 en 0,09 dollar per aandeel. Maar analisten hadden verwacht dat het verlies wat lager zou zijn, namelijk 0,07 dollar per aandeel.

Tweede kwartaal

Tegenover de tegenvallende vooruitzichten staan de cijfers over het tweede kwartaal, die juist meevielen. De omzet kwam uit op 145 miljoen dollar en dat is bijna 4 miljoen dollar beter dan gedacht.

Het nettoverlies in de maanden april tot en met juni bedroeg maar liefst 359,6 miljoen dollar, maar dat komt voor een belangrijk deel door eenmalige posten. Gecorrigeerd daarvoor was het verlies kleiner dan in de markt was gedacht: 0,14 dollar tegen een verwachte 0,18 dollar per aandeel.

Bron • RTL Z