Beurs

Record op Wall Street: Dow Jones sluit boven 27.000 punten

12 juli 2019 06:04

Beurshandelaren op Wall Street. Beeld © AFP

De Dow Jones-index is donderdagavond voor het eerst in de geschiedenis door de grens van 27.000 punten gebroken. Beleggers zijn optimistisch omdat Fed-baas Jerome Powell deze week liet doorschemeren dat er waarschijnlijk een renteverlaging aan zit te komen.

Dat is goed nieuws voor aandelenbeurzen, want het betekent dat geld goedkoper wordt en dat zorgt ervoor dat bedrijven uiteindelijk meer kunnen investeren en consumenten meer uitgeven. En dat is doorgaans goed nieuws voor bedrijven.

De Dow eindigde met een plus van 0,9 procent op 27.088,08 punten. De breder samengestelde S&P 500 klom 0,2 procent tot 2999,91 punten, maar de technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent tot 8196,04 punten.

Vorig jaar ook op recordjacht

De Dow was vorig jaar ook al aan een recordopmars bezig, maar mede door de handelsoorlog en afzwakkende economie zakte het sentiment weer wat in. De laatste maanden is weer sprake van een duidelijk opwaartse lijn.

Beleggers op Wall Street reageerden wel even met schrik op een tweet van president Donald Trump, waarin hij zei teleurgesteld te zijn omdat China niet aan zijn beloften zou voldoen om grootschalig landbouwproducten van Amerikaanse boeren op te kopen. Volgens Trump had Peking dat wel beloofd als onderdeel van de wapenstilstand die China en de Verenigde Staten onlangs sloten in het slepende handelsconflict tussen beide economische grootmachten.

Bron • RTL Z / ANP