Beurs

'Ruimtetoerismebedrijf Virgin Galactic gaat naar de beurs'

09 juli 2019 09:20

Richard Branson wil als eerste toeristen naar de ruimte brengen. Beeld © Getty

De Britse miljardair en ondernemer Richard Branson wil zijn ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic, dat zich richt op ruimtetoeristen, naar de beurs brengen. Het zou het eerste beursgenoteerde ruimtevaartbedrijf zijn.

De beursgang van Virgin Galactic vindt volgens de Wall Street Journal nog dit jaar plaats. Dat zou gebeuren via een omgekeerde overname. Het beursgenoteerde Social Capital Hedosophia Holdings gaat volgens de krant voor 800 miljoen dollar 49 procent van de aandelen van Virgin Galactic kopen.

Cash nodig

Door de deal heeft Virgin Galactic genoeg geld om de tijd uit te zitten tot de ruimtevaartschepen kunnen worden gelanceerd en winst gaan opleveren, zegt de krant.

Sinds 2004 heeft Virgin Galactic al meer dan 1 miljard dollar (892 miljoen euro) opgehaald, aldus de Wall Street Journal.

Race met Bezos en Musk

Branson is, net als Amazonoprichter Jeff Bezos en Elon Musk vanTesla, één van de miljardairs die een ruimtevaartbedrijf hebben opgericht. Alle drie willen ze de eerste zijn die mensen als toerist een ruimtereis laten maken.

Inmiddels hebben al zo'n 600 mensen in totaal 80 miljoen dollar betaald om in de komende jaren met een ruimteschip van Virgin Galactic mee te kunnen, schrijft de krant.

Saoedi-Arabië

Branson was in gesprek met Saoedi Arabië over een investering van 1 miljard dollar, maar hij brak die onderhandelingen af nadat de Saoedische journalist Khashoggi verdween. Later zei de CIA dat de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman opdracht zou hebben gegeven tot de moord op Khashoggi.

Bron • RTL Z