Beurs

De beurs deze week: een lawine aan jaarcijfers

10 februari 2019 23:01

Wat verwachten bedrijven van 2019? Beeld © AFP

Deze week kunnen beleggers hun lol op. Een groot aantal beursgenoteerde bedrijven publiceert resultaten over het vierde kwartaal en het is interessant om te zien wat ze van 2019 verwachten.

De week begint op maandag nog relatief rustig. Er komen alleen wat cijfers over de Britse economie, interessant in verband met brexit.

Dinsdag begint het met resultaten van Randstad en Wessanen.

Woensdag: ABN, Akzo, Heineken

Woensdag barst het echt los, met vijf AEX-fondsen die met cijfers komen: ABN Amro, AkzoNobel, Heineken, vastgoedfonds Unibail Rodamco en Vopak.

Daarnaast laten Takeaway.com en Vastned Retail weten hoe afgelopen jaar is verlopen.

Donderdag: Aegon, DSM, NN

Donderdag komen AEX-fondsen Aegon, DSM en NN met hun resultaten. Verder komt ook Gemalto, eveneens een AEX-fonds, maar het Franse Thales heeft een bod uitgebracht, zodat de koers daardoor wordt bepaald.

Ook midkappers Arcadis en SBM Offshore plus smallcaps Acomo, Ordina en Nedap publiceren op donderdag hun resultaten en ook Euronext.

Verder komt een heel reeks buitenlandse ondernemingen met cijfers, onder meer Puma, Renault, Airbus, Credit Suisse, Nestlé, Coca Cola en Nvidia,

Duitsland

Op donderdag blijkt ook of de Duitse economie groeide in het vierde kwartaal en met hoeveel. In het derde kwartaal was er een krimp en als in de laatste drie maanden van het jaar de economie ook mocht zijn gekrompen, dan is er technisch sprake van een recessie in de grootste economie van Europa.

En in de VS blijkt dan nog hoeveel ww-uitkeringen er zijn aangevraagd en hoe hoog de winkelverkopen waren in december.

Vrijdag: Brunel en economie VS

Op vrijdag volgt nog detacheerder Brunel. Vrijdag komt ook een aantal cijfers over de Amerikaanse economie uit: de New York Fed manufacturing index over februari, de industriële productie over januari en het consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan. 

Naast het cijfergeweld blijft de aandacht op de financiële markten ook uitgaan naar de handelsspanningen tussen de VS en China en de brexitperikelen.

Bron • RTL Z / ANP