Beurs

'Goldman Sachs brengt chatapp Slack in 2019 naar de beurs'

Chris Koenis • 08 december 2018 12:08 @chriskoenis

Ceo Stewart Butterfield van Slack. Hij was tevens een van de oprichters van fotodeelsite Flickr in 2004. Beeld © EPA

Zakelijke chatdienst Slack wordt komend jaar door zakenbank Goldman Sachs naar de beurs gebracht. Het bedrijf hoopt daarbij ruim 10 miljard dollar op te halen.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De exacte datum van de beursintroductie is nog niet vastgesteld, omdat het bedrijf eerst de marktomstandigheden van de komende tijd wil afwachten.   

Chatdienst Slack veroverde de afgelopen jaren de werkvloer en groeide verder na het opslokken van directe concurrent Hipchat. Via Slack kunnen werknemers chatten in openbare of privékanalen, bestanden delen en verschillende zakelijke apps integreren. Daarin concurreert het bedrijf met gelijkwaardige diensten van onder meer Microsoft en Facebook.

Groeispurt

Het jonge bedrijf bracht de eerste versie van de applicatie uit in de zomer van 2013. Ruim vijf jaar later wordt de beurswaarde van het bedrijf geschat op meer dan 10 miljard dollar, omgerekend bijna 8,8 miljard euro. Afgelopen zomer haalde Slack 427 miljoen dollar op bij private investeerders, toen werd de totale waarde van het bedrijf geraamd op 7,1 miljard dollar.

2019 belooft een spannend beursjaar te worden. Naast Slack zullen ook miljardenbedrijven Uber en Lyft de beurs bestormen.

Lees ook: Bang dat je baas meeleest op Slack? Deze plugin voorkomt dat

Bron • RTL Z